Kreativna radionica UIR Pakrac Lipik

Udruga invalida rada Pakrac – Lipik pokrenula je kreativnu radionicu 2015. godine na inicijativu Zdenke Lulić i Stjepana Poleta. Radionici se pridružilo i još nekoliko članova sa svojim idejama. Ipak, najviše se radi dvije glavne vrste radova.

Decoupage tehnika na staklenim tacnama i platnu, te ukrašavanje okvira za slike. Uz te radove rade se i neki drugi radovi, kao na primjer kuglice za Božić i novu godinu, jaja za Uskrs, šalovi, cvijeće od papira, razni ukrasi od gipsa, heklani radovi, satovi i drugo. Udruga sa svojim radovima redovno sudjeluje sa svojim štandom na sajmovima koji se organiziraju povodom nekih manifestacija, Uskrsni sajmovi, Božićni sajmovi, dan zdravlja, sajam cvijeća, Slavonski banovac i slično.

Naš rad je prepoznat kao kvalitetan, te je popraćen projektima za financijska sredstva za nabavu materijala. Grad Lipik je otkupio 25 slika koje koristi kao poklone, a nekoliko slika je otkupio i grad Pakrac u istu svrhu. Radovi su otišli u mnoge krajeve Hrvatske, a i izvan nje u Njemačku, Irsku i Sloveniju.