ČLANOVIMA UDRUGE INVALIDA RADA PAKRAC – LIPIK PODIJELJENI PAKETI

U sklopu provedbe programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ Hrvatski savez udruga invalida rada kao nositelj programa i Udruga invalida rada Pakrac-Lipik, podijelili su članovima Udruge u potrebi pakete s kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Pri prijavi programa planirali smo provoditi dnevne aktivnosti koje su uključivale boravak osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u prostoru Udruge, njihovog informiranja, pravnog savjetovanja, educiranja, druženja, sudjelovanja u kreativnim radionicama. Cilj navedenih aktivnosti bio je povezivanje, osnaživanje cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, sve kako bi se unaprijedio njihov život. Međutim, većina planiranih aktivnosti morala se odgoditi i prilagoditi mjerama i epidemiološkoj situaciji. Dio aktivnosti prenamijenjen je u pomoć članovima Udruge invalida rada na području Pakraca i Lipika, a koji su slabijeg imovinskog stanja. Namjera je bila da se kupe namirnice, higijenske i kućanske potrepštine i podijele članovima Udruge kojima je to najpotrebnije.

Predsjednik Udruge Pakrac – Lipik gospodin Zlatko Pečanić i novozaposlena osoba, administratorica programa gospođa Milanka Gajić izdvojili su 10 dugogodišnjih članova koji su u potrebi i slabijeg imovinskog stanja, te im pomogli kupnjom potrebnih stvari. Ovaj oblik pomoći osobama s invaliditetom, članovima Udruge planiran je i u narednom periodu, a sve dok se situacija ne poboljša i steknu uvjeti da se na siguran način nastavi provedba prvotno planiranih programskih aktivnosti.

Predstavnici Udruge istaknuli su da pomoći nikada ne može biti previše, posebno osobama koje su slabijeg imovinskog stanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)