ČLANOVIMA UDRUGE INVALIDA RADA PAKRAC – LIPIK PODJELJENI PAKETI POMOĆI

U sklopu provedbe programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ Hrvatski savez udruga invalida rada kao nositelj programa i Udruga invalida rada Pakrac-Lipik, podijelili su članovima Udruge u potrebi pakete s kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Pri prijavi Programa planirali smo provoditi dnevne aktivnosti koje su uključivale boravak osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u prostoru Udruge, njihovog informiranja, pravnog savjetovanja, educiranja, druženja, sudjelovanja u kreativnim radionicama.

Cilj navedenih aktivnosti bio je povezivanje, osnaživanje cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, sve kako bi se unaprijedio njihov život. Međutim, većina planiranih aktivnosti morala se odgoditi i prilagoditi mjerama i epidemiološkoj situaciji. Dio aktivnosti prenamijenjen je u pomoć članovima Udruge invalida rada na području Pakraca i Lipika a koji su slabijeg imovinskog stanja. Namjera je bila da se kupe namirnice, higijenske i kućanske potrepštine i podijele članovima Udruge kojima je to najpotrebnije.


Predsjednik Udruge Pakrac – Lipik gospodin Zlatko Pečanić i novozaposlena osoba, administratorica programa gospođa Milanka Gajić izdvojili su novih 10 dugogodišnjih članova koji su u potrebi i slabijeg imovinskog stanja, te im pomogli kupnjom potrebnih stvari.


Ovaj oblik pomoći osobama s invaliditetom Udruga je organizirala treći put u ovoj godini. Predstavnici Udruge istaknuli su da pomoći nikada ne može biti previše, posebno osobama koje su slabijeg imovinskog stanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)