Članovima Udruge invalida rada Pakrac – Lipik podijeljeni paketi sa namirnicama, higijenskim i drugim potrepštinama (ožujak 2022.)

U sklopu provedbe programa Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ Hrvatski savez udruga invalida rada kao nositelj programa i Udruga invalida rada Pakrac-Lipik, podijelili su članovima Udruge u potrebi pakete s kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Pri prijavi programa planirali smo provoditi dnevne aktivnosti koje su uključivale boravak osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi u prostoru Udruge, njihovog informiranja, pravnog savjetovanja, educiranja, druženja, sudjelovanja u kreativnim radionicama. Cilj navedenih aktivnosti bio je povezivanje, osnaživanje cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, sve kako bi se unaprijedio njihov život.

Međutim, većina planiranih aktivnosti morala se odgoditi i prilagoditi mjerama i epidemiološkoj situaciji. Dio aktivnosti prenamijenjen je u pomoć članovima Udruge invalida rada na području Pakraca i Lipika a koji su slabijeg imovinskog stanja. Namjera je bila da se kupe namirnice, higijenske i kućanske potrepštine i podijele članovima Udruge kojima je to najpotrebnije.

Predsjednik Udruge Pakrac – Lipik gospodin Zlatko Pečanić i novozaposlena osoba, administrator programa gospodin Josip Tessari izdvojili su 12 dugogodišnjih članova koji su u potrebi i slabijeg
imovinskog stanja, te im pomogli kupnjom osnovnih živežnih namirnica.

Ovaj oblik pomoći osobama s invaliditetom, članovima Udruge planiran je za cijelu 2022. godinu, te će se odvijati kvartalno, svaka 3 mjeseca.

Predstavnici Udruge istaknuli su da pomoći nikada ne može biti previše, posebno osobama koje su slabijeg imovinskog stanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)