Izvještaj o radu

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2019.

Tijekom 2019. godine pozivali smo osobe s invaliditetom da nam se pridruže u radu, djelovali smo na učlanjenju novih članova. Upoznavali smo ih sa povlasticama na koje imaju pravo. Povlastice su popust za plaćanje tv pristojbe, pretplate za telefon, cestarinu, oslobađanje putarine kod registracije vozila.

Početkom godine nastavili smo rad u kreativnoj radionici koju smo osnovali još 2016. godine. U sklopu kreativne radionice radimo razne unikatne suvenire koji predstavljaju naš kraj. U radionici smo tijekom godine izrađivali slike na staklu, staklene tacne tehnikom decoupagea, slike sa salvetnom tehnikom, razne figurice od gipsa te još mnogo drugih sitnih predmeta. Sa tim proizvodima sudjelovali smo na mnogim sajmovima počevši sa Uskršnjim sajmom u Pakracu, Lipiku i Prekopakri.

Obilježili smo Nacionalni dan invalida rada Hrvatske, 21.03 u sklopu sajma povodom dana grada Pakraca. Sudjelovali smo na sajmu cvijeća i sajmu zdravlja koji su se održali u Lipiku, Slavonskom banovcu i u Pakracu. Godinu smo završili Božićnim sajmovima u Prekopakri, Lipiku i Pakracu.

Tokom godine izvodili smo radove na uređivanju podrumskog prostora, mijenjanje stolarije, obrada zidova i krečenje istih.

Sudjelovali smo na Memorijalu Marije Topić u Zagrebu, na Hodočašću u Mariji Bistrici, u rujnu na obilježavanju svetkovine svetog Marka Križevčanina u Križevcima. Također smo sudjelovali i na susretima u Županji, Daruvaru gdje smo ostvarili dobre rezultate u sportskim igrama.

Naša udruga sudjelovala je i na radionicama i predavanjima u svrhu ostvarivanja prava osoba s invaliditetom. Naša udruga organizirala je i održala Susrete osoba s invaliditetom na kojima je sudjelovalo još udruga iz drugih krajeva Hrvatske, te predstavnici prijateljske udruge iz Slovenije. Ti susreti za naše invalide znače jako puno jer uz druženje i sport mi predstavljamo naše gradove Pakrac i Lipik, te i cijelu Požeško-slavonsku županiju.

Družimo se sa drugim invalidima i razmjenjujemo iskustva o radu udruga, a u svrhu poboljšanja rada svih naših udruga. Ovim putem zahvaljujemo županiji, gradovima Pakracu i Lipiku na sredstvima kojima pomažu rad udruge i održavanje susreta.

Također zahvaljujemo županiji i gradu Lipiku na donatorskim sredstvima za održavanje informatičke radionice. Zahvaljujemo i nekim drugim donatorima koji su nam pomogli svojim donacijama za održavanje susreta, kao i na materijalu za podrum. Moramo pohvaliti i našu krovnu organizaciju na njihovoj svesrdnoj suradnji i pomoći u radu.